Forum www.pzwscania.fora.pl Strona Główna www.pzwscania.fora.pl
wedkarstwo
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ryba po myśliwsku

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.pzwscania.fora.pl Strona Główna -> FAQ / Kuchnia i ryba
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
administrator
Administrator



Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 23:05, 24 Mar 2011    Temat postu: Ryba po myśliwsku

Składniki:

1 kg świeżej lub mrożonej ryby,
50 dag kurek,
1/2 szklanki białego wytrawnego wina,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki oliwy do smażenia,
2-3 łyżki masła,
mąka,
sól,
mielony pieprz



Sposób przygotowania:

Ryby sprawić, umyć, natrzeć z zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Zalać winem ze zmiażdżonym czosnkiem. Odstawić na około 30 minut. Oczyszczone kurki usmażyć na maśle, lekko przyprawić solą i pieprzem, odcedzić. Do pozostałego na patelni tłuszczu wlać oliwę. Rybę osączyć z zalewy, obtoczyć w mące i usmażyć z obu stron. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, ułożyć połowę kurek, rybę i pozostałe grzyby. Polać 2-3 łyżkami zalewy i niewielką ilością pozostałego tłuszczu. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180oC. Piec około 30 minut.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.pzwscania.fora.pl Strona Główna -> FAQ / Kuchnia i ryba Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin