Forum www.pzwscania.fora.pl Strona Główna www.pzwscania.fora.pl
wedkarstwo
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ryba z grilla

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.pzwscania.fora.pl Strona Główna -> FAQ / Kuchnia i ryba
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
administrator
Administrator



Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 23:06, 24 Mar 2011    Temat postu: Ryba z grilla

Składniki:

1-2 kg świeżej ryby (karp, pstrąg, makrela),
4 łyżki oliwy,
2 łyżki soku z cytryny,
pieprz,
1 łyżka ziół (koperek, tymianek, estragon)



Sposób przygotowania:

Rybę oczyścić z wnętrzności i łusek, umyć, osuszyć a następnie naciąć w kilku miejscach (najszerszych). Z pozostałych składników przygotować marynatę. Oczyszczoną i ponacinaną rybę zanurzyć w marynacie na 1 godzinę. Następnie ułożyć rybę na folii aluminiowej posmarowanej oliwą. Piec (na grillu) około 30 minut. W trakcie pieczenia rybę obracać, smarować masłem i marynatą. Podawać np. z surówką z pora.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.pzwscania.fora.pl Strona Główna -> FAQ / Kuchnia i ryba Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin